default-image

Μπαγκλαντές: Τέλος στις έρευνες στα ερείπια

Κόσμος
Μπαγκλαντές: Τέλος στις έρευνες στα ερείπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές έκλεισαν το χώρο όπου συνέβη το δυστύχημα με την κατάρρευση κτιρίου στο Σαβάρ, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα του Μπαγκλαντές, αφού ο στρατός του τερμάτισε τις έρευνές του για την ανεύρεση πτωμάτων.

Ωστόσο δεκάδες οικογένειες παραμένουν στον τόπο της τραγωδίας περιμένοντας νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

«Καταρτίζουμε μια λίστα με τους ανθρώπους που αγνοούνται», δήλωσε ο διοικητής της περιοχής Καμρούλ Χάσαν Μόλα και πρόσθεσε πως περίπου εκατό άνθρωποι αναζητούν τους συγγενείς τους στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 1.100 ανθρώπων που εργάζονταν σε βιοτεχνίες ενδυμάτων.

Κρατώντας πλαστικοποιημένες φωτογραφίες, οι συγγενείς περιμένουν στη σειρά σε ένα γραφείο για να δηλώσουν τα ονόματα των αγνοούμενων, την ίδια ώρα που ο στρατός ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να βρεθούν κι άλλα πτώματα στα ερείπια του εννιαώροφου κτιρίου, περίπου τρεις εβδομάδες μετά το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 1.127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Απριλίου όταν κατέρρευσε το κτίριο Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονται πέντε βιοτεχνίες ενδυμάτων.

Όπως διευκρίνισε ο Μόλα, οι αγνοούμενοι μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους 234 ανθρώπους που ετάφησαν σε κρατικό νεκροταφείο, επειδή δεν είχαν αναγνωριστεί και εξαιτίας της αποσύνθεσης των πτωμάτων. «Έχουμε συγκεντρώσει δείγματα DNA από όσους ετάφησαν και θα τα συγκρίνουμε με το DNA των συγγενών τους», είπε.

Ήδη έχουν αναγνωριστεί 834 θύματα και οι σοροί τους έχουν παραδοθεί στις οικογένειες. Η αναγνώριση έγινε κυρίως χάρη στα κινητά τηλέφωνα και στις ταυτότητες εργασίας που φορούσαν στο λαιμό τους. «Πενήντα εννιά πτώματα παραμένουν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε ο Μόλα, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές 2.438 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, ανάμεσά τους και μια 18χρονη, η Ρέσμα, 17 ημέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News