default-image

Βουλγαρία: Ανοιξαν οι κάλπες στη σκιά υποψιών για καλπονοθεία

Κόσμος
Βουλγαρία: Ανοιξαν οι κάλπες στη σκιά υποψιών για καλπονοθεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 07.00, ώρα Ελλάδος, τα εκλογικά τμήματα στη Βουλγαρία άνοιξαν τις πύλες τους για τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που όμως το αποτέλεσμά τους είναι πιθανόν να βυθίσει τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο, υπό τη σκιά επίσης της εκτεταμένης υποψίας για καλπονοθεία.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00, ώρα Ελλάδος, και οι πρώτες εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος, με ψηφοφορίες έξω από τα τμήματα (έξιτ πολς) θα κοινοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, που πραγματοποιείται με το σύστημα της απλής αναλογικής σε έναν γύρο, είναι εντελώς αβέβαιο. Σε χθεσινές σφυγμομετρήσει, το συντηρητικό κόμμα GERB του τέως πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και οι σοσιαλιστές (πρώην κομμουνιστικό κόμμα) του PSB φέρονται να διεκδικούν στήθος με στήθος την πρωτιά, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρωταθλητή του καράτε να έχει το ελαφρό προβάδισμα.

Εν τούτοις, κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους και το ποσοστό που θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των 240 εδρών.

Ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης συνεργασίας θα αποδειχθεί πλέον μία περιπετειώδης προσπάθεια, καθώς οι άλλες κομματικές παρατάξεις φαίνονται να διστάζουν να συμμαχήσουν με κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα.

Το Βήμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News