Κόσμος

Επεισόδια σε ομιλία του Μπερλουσκόνι (video)

Δεκάδες πολέμιοι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Μπρέσια, όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του "Καβαλιέρε" σε συγκέντρωση του κόμματός του "Λαός της Ελευθερίας", στην οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Συνθήματα κατά του "Καβαλιέρε" ακούστηκαν από μέλη των ακροαριστερών κοινωνικών κέντρων της πόλης και από οπαδούς του κινήματος "Πέντε Αστέρων", του Μπέπε Γκρίλο.

«Ο "Καβαλιέρε" φοβάται τη δικαιοσύνη», έγραφε επίσης πανό του κόμματος "Αριστερά και Ελευθερία", επικεφαλής του οποίου είναι ο περιφερειάρχης του Μπάρι Νίκι Βέντολα.

Μέλος του κεντροδεξιού "Λαού της Ελευθερίας" κατήγγειλε στις τηλεοπτικές κάμερες , μιλώντας με ματωμένο πρόσωπο, ότι δέχτηκε «επίθεση από ομάδα νέων» και ότι αν τους δει είναι σε θέση να τούς αναγνωρίσει.

Ο τηλεοπτικός όμιλος του Μπερλουσκόνι μετέδωσε ότι «πολλά στελέχη της συντηρητικής παράταξης προπηλακίστηκαν από αμφισβητίες, την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο όπου είχαν κανονίσει να συναντηθούν, πριν την συγκέντρωση».

«Δε μας τρομάζουν, αγαπάμε την ελευθερία», τόνισε νωρίτερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους υποστηρικτές του στην κεντρική πλατεία της Μπρέσια.

«Είμαι εδώ, είμαι εδώ, και εδώ θα παραμείνω», είπε στη συνέχεια ο Καβαλιέρε, ο οποίος εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά των δικαστών που, όπως τόνισε, «θέλουν να τον εξοντώσουν, διότι θεωρούν ότι είναι ο μόνος (πολιτικός) που εμποδίζει την αριστερά να ανέλθει στην εξουσία».

Ο Μπερλουσκόνι τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση Λέτα θα προχωρήσει συντόμως στην κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, χάρη στις πιέσεις του κόμματός του.

Σχόλια