default-image

Επιστολή Αρχ. Δημητρίου στον Ομπάμα για την προστασία του Βαρθολομαίου

Κόσμος
Επιστολή Αρχ. Δημητρίου στον Ομπάμα για την προστασία του Βαρθολομαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, καλώντας τον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλιστεί η προστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, «μόλις έγιναν γνωστά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που αφορούν σχέδιο δολοφονίας του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντάς τον να ασκήσει τις καλές υπηρεσίες της θέσεώς του για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Παναγιότατου.

Επιπλέον, στην επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας τη συνεχιζόμενη κρίση στο Χαλέπι της Συρίας, καθώς αγνοούνται ακόμη ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συροϊακωβίτης Επίσκοπος κ. Γιοχάνα, οι οποίοι απήχθησαν από τρομοκράτες, ζητά από τον πρόεδρο να προστατευτεί ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι η επί 17 αιώνες παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί την ανώτατη χριστιανική παρουσία χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη σε μουσουλμανική χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News