Κόσμος

Πακιστάν: Αιματοβαμμένες εθνικές εκλογές

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και άλλοι 21 τραυματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, από βομβιστική ενέργεια που στόχο είχε έναν υποψήφιο κοσμικού προσανατολισμού κόμματος, και συγκεκριμένα του Εθνικιστικού Κόμματος Αουάμι, στη σημερινή ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Οι ταραχές στα εκλογικά τμήματα ξεκίνησαν λίγο μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές υποκινούμενες από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για μία ακόμη επίθεση που σημειώθηκε έξω από εκλογικό τμήμα γυναικών στο Πεσαβάρ, τραυματίζοντας 8 ανθρώπους.  

Σε ό,τι αφορά τις εθνικές εκλογές στη χώρα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης Ναουάζ, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά το Κόμμα της Δικαιοσύνης, του θρυλικού παίκτη του κρίκετ Ιμράν Χαν. Το πρώην κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του προέδρου Ζαρνταρί δείχνει να έχει χάσει τη λαϊκή απήχηση που είχε μετά το θάνατο της συζύγου του, της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές εκλογές είναι οι πρώτες στην ιστορία της χώρας που μια εκλεγμένη κυβέρνηση ολοκλήρωσε την κοινοβουλευτική της θητεία και θα παραδώσει τη σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση που προκύπτει μετά από εκλογές.

Σχόλια