Κόσμος

Γαλλία: Λήξη συναγερμού για τρία πιθανά θύματα του νέου κορωνοϊού

Έληξε ο συναγερμός για πιθανή προσβολή από ιό που προκαλεί οξυμμένα αναπνευστικά προβλήματα για τρεις ανθρώπους οι οποίοι είχαν έλθει σε κοντινή επαφή με έναν 65χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται με τέτοια συμπτώματα σε νοσοκομείο της βόρειας Γαλλίας, όμως ανοικτή παραμένει η πιθανότητα για μία τέταρτη περίπτωση.

Οι ιατρικές αναλύσεις απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από ιό οι τρεις αυτοί άνθρωποι, ωστόσο για την τελευταία περίπτωση, έναν άλλο ασθενή, ο οποίος μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον ηλικιωμένο που είναι το μόνο κρούσμα που έχει διαγνωστεί, «είναι απαραίτητες και επιπλέον εξετάσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ο ασθενής αυτός νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι από τον 65χρονο, ο οποίος νοσεί από το νέο κορωνοϊό (που έχει ομοιότητες με αυτόν του SARS) κατά την περίοδο που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Βαλενσιάν, μεταξύ 27 και 29 Απριλίου. Σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λίλης.

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία επιβεβαιώθηκε στις 7 Μαΐου, αναφέρει το γαλλικό υπουργείο.

Ο άνδρας αυτός είχε μείνει στο Ντουμπάι από τις 9 έως τις 17 Απριλίου, προτού νοσηλευτεί στη Γαλλία με οξεία αναπνευστικά προβλήματα.

Άλλα κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Συνολικά 33 κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί από το Σεπτέμβριο του 2012 και 18 άνθρωποι πεθάνει λόγω της ασθένειας - 11 εκ των οποίων στη Σαουδική Αραβία - επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Σχόλια