default-image

Μπαγκλαντές: Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Κόσμος
Μπαγκλαντές: Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα, μόλις δύο εβδομάδες αφότου περισσότερα από 780 έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο όπου στεγαζόταν το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν κατέρρευσε.

Από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Μιρπούρ σε βιομηχανική περιοχή της Ντάκα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι την προκάλεσε. «Διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος του εργοστασίου Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

Η φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εξαγωγής ενδυμάτων της χώρας και οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε.

Εντωμεταξύ, στους 912 έφτασαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από την πτώση του οκταώροφου κτιρίου στα περίχωρα της Ντάκα πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του κέντρου ελέγχου και συντονισμού των επιχειρήσεων, Σαντίκ Ουαλίντ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως στη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν άλλα 100 πτώματα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News