default-image

Τελετουργικό αλα… Βρετανικά (photos)

Κόσμος
Τελετουργικό αλα… Βρετανικά (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους αυστηρότερους κανόνες με τους οποίους θα βρεθούν αντιμέτωποι οι μετανάστες στη Βρετανία. Όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πρώτιστα πάνω στο τελετουργικό που κάθε χρόνο τηρείται με ευλαβική Βρετανική - φυσικά - ακρίβεια κατά την ετήσια ομιλία της βασίλισσας της Βρετανίας με την οποία εγκαινιάζεται η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Εκτός βεβαίως από το θέαμα με την τελετουργική πομπή της βασιλικής άμαξας από τους δρόμους του Λονδίνου το απαστράπτον στέμμα που μεταφέρθηκε επίσης με τον κλασικό τελετουργικό τρόπο οι κάμερες απαθανάτισαν και  τον αντιπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Γουέστμινστερ ο οποίος κάλεσε τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων να προσέλθουν για να ακούσουν την ομιλία με έναν πρωτότυπο τρόπο που ανάγεται στο 17ο αιώνα.  

Τρώγοντας... πόρτα κατά το κοινώς ρηθέν και χτυπώντας την τρεις φορές έως ότου ξανανοίξει συμβολίζοντας την προσπάθεια των βουλευτών να αντισταθούν στο στέμμα κατά τον εμφύλιο του 17ου αιώνα. Η ομιλία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς συντάσσεται από τα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης και αναφέρεται στο νομοθετικό έργο, το οποίο προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση τους επόμενους δώδεκα μήνες.  

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά την ομιλία παρακολούθησε ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, γεγονός που σχολιάστηκε από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως ένα ακόμα δείγμα της πρόθεσης της βασίλισσας να μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News