Κόσμος

Επτά νεκροί από πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας (video)

Τραγωδία τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Γένοβα της Ιταλίας όταν η πρύμνη του εμπορικού πλοίου Jolly Nero προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί, ουσιαστικά, η κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτιρίου.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του δυστυχήματος, νεκρά είναι επτά άτομα, ενώ υπάρχει και ένας διασωθείς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις νεκροί είναι υπάλληλοι του πύργου ελέγχου.

Αιτία του τραγικού δυστυχήματος, όπως όλα δείχνουν, είναι μια μηχανική βλάβη σε δύο από τις μηχανές, οι οποίες, όπως ανέφερε μέλος του πληρώματος, σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν.

Το πλοίο Jolly Nero προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε στην κεντρική αίθουσα του πύργου ελέγχου δέκα περίπου υπαλλήλους, οι οποίοι τη στιγμή ακριβώς της πρόσκρουσης άλλαζαν βάρδια και πήγαιναν στα γραφεία τους.

Όπως διέρρευσε, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας προχώρησε στην κατάσχεση του πλοίου ενώ ανέκρινε και τον κυβερνήτη, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ. Σοκαρισμένος δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους και ο ιδιοκτήτης του πλοίου Στέφανο Μεσίνα.

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που όμοιό του δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο λιμάνι.

Σχόλια