default-image

Χιλιάδες είδαν τα άστρα..!

Κόσμος
Χιλιάδες είδαν τα άστρα..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 3000 Μεξικανοί απόλαυσαν τα αστέρια και το μοναδικό θέαμα που προσέφερε η σελήνη μέσα από τα τηλεσκόπια σπάζοντας παράλληλα ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Το οποίο σημειωτέον κατείχε και πάλι το Μεξικό από το 2011. Εκείνο της μεγαλύτερης σε συμμετοχή, ταυτόχρονης παρατήρησης ουρανίων σωμάτων μέσα από τηλεσκόπια.

Συνολικά 2.987 άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Μεξικού και σε άλλες 40 τοποθεσίες ανά τη χώρα την ίδια στιγμή στρέφοντας το βλέμμα τους στον πανέμορφο ουρανό αναζητώντας τα μοναδικά κοσμήματα του που λαμπυρίζουν αιώνια κάνοντας πιο φωτεινή τη ζωή μας.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εθνική Ακαδημία των Επιστημών είχε φυσικά σαν στόχο να μυήσει όλο και περισσότερα άτομα στη μαγεία στης αστρονομίας και να τους αποδείξει ότι ακόμα και σήμερα στην εποχή της τεχνολογικής υπεροχής πρέπει να κοιτάμε ψηλά και να ξαναγινόμαστε παιδιά παρατηρώντας τα άστρα.

Στην εκδήλωση μετείχαν ολόκληρε οικογένειες ενώ όπως λένε οι διοργανωτές αν ο καιρός δεν τους δημιουργούσε εμπόδια ο αριθμός όσων πήραν μέρος στην πρωτοβουλία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς ανάλογων που σχετίζονται με την αστρονομία και θα κορυφωθούν στις 9 Νοεμβρίου με τη λεγόμενη «νύχτα των αστεριών» όπου χιλιάδες κόσμου, όπως εκτιμάται θα συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία της χώρας για να παρακολουθήσουν ουράνια φαινόμενα αστέρια και πλανήτες μέσα από τα τηλεσκόπια και να μετέχουν σε ποικίλες άλλες δράσεις, από συνέδρια μέχρι εργαστήρια και υπερθεάματα με φως και μουσική.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News