default-image

Ρισκάρουν τη ζωή τους για να πάνε σχολείο

Κόσμος
Ρισκάρουν τη ζωή τους για να πάνε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον Γιου Κουγιούν και τους συμμαθητές του που ζουν σε ένα απομονωμένο χωριό της κεντρικής Κίνας το να πάνε στο σχολείο και να γυρίσουν από αυτό είναι μια πραγματική περιπέτεια.

Επικίνδυνη αλλά αναγκαία. Ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός. Τα 14χρονα παιδιά πρέπει να σκαρφαλώσουν σε ένα γκρεμό για να φτάσουν από το χωριό τους στο σχολείο που βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων. Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος μέσα από τα βουνά.

Μια φορά το μήνα τα παιδιά ακολουθούν και πάλι τον επικίνδυνο αυτό δρόμο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να δουν τους γονείς τους καθώς δεν υπάρχει επιλογή. Τα δυο ξύλινα σκαλιά που χρησιμοποιούν με το γκρεμό των 70 μέτρων να χάσει κάτω από τα πόδια τους αποτελεί πια μια συνήθεια.

Οι γονείς των παιδιών δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη σε άλλες πόλεις και τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα τους. Προτιμούν τον καθαρό αέρα, το καθαρό νερό, την ήσυχη ζωή και συντηρούνται από τη φύση πουλώντας όσα καλλιεργούν ή συλλέγουν.

Και το όνειρο των παιδιών είναι να σπουδάσουν να πάρουν τις βασικές απαραίτητες γνώσεις ώστε να πετύχουν στη ζωή τους, να κερδίσουν αρκετά χρήματα και με αυτά να κατασκευάσουν ένα δρόμο για να μπορούν οι οικογένειες τους να επικοινωνούν -κυριολεκτικά- με τον έξω κόσμο χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News