Κόσμος

Μέλισσες στη Βουλή

Μελίσσι θυμίζει πλέον η Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Στην οροφή του κτηρίου μπήκαν στο νέο τους σπίτι, βαμμένο φυσικά με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, οι 60.000 μέλισσες που αποτελούν μέρος μιας πρωτοβουλίας με σημειολογικό αλλά και ουσιαστικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Το σχέδιο της τοποθέτησης των μελισσών στην οροφή του κτηρίου της Εθνοσυνέλευσης, στην καρδιά του Παρισιού ακολουθεί μια γενικότερη τάση που κυριαρχεί στην Ευρώπη καθώς όπως έχει αποδειχτεί οι μέλισσες προσαρμόζονται εύκολα στο αστικό περιβάλλον και έχουν καθοριστικό ρόλο στην γονιμοποίηση των λουλουδιών και των φυτών που βρίσκονται μέσα στις πόλεις. Και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία σε μια εποχή κατά την οποία ειδικοί καταγράφουν κάθετη πτώση του αριθμού των μελισσών στον πλανήτη χωρίς να γνωρίζουν τα αίτια.

Οι μέλισσες της Εθνοσυνέλευσης εκτιμάται ότι θα παράγουν πάνω από 150 κιλά μέλι το χρόνο το οποίο θα δίνεται στους μαθητές οι οποίοι θα επισκέπτονται την Εθνοσυνέλευση, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά ένα μερίδιο θα μείνει και για τους ίδιους τους βουλευτές που θα έχουν ανάγκη λίγο φυσικό δυναμωτικό όταν οι συνεδριάσεις τραβάνε μακριά μέσα στη νύχτα όπως σημείωσαν χαριτολογώντας οι εκπρόσωποι του Γαλλικού λαού που μαζί με εθελοντές βρέθηκαν στην ταράτσα για να καλωσορίσουν τις μέλισσες στο νέο τους σπίτι.  

Σχόλια