Κόσμος

Σταματήστε τα ρομπότ δολοφόνους

Αν είστε λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας θα γνωρίζετε σίγουρα τα ρομπότ δολοφόνους κυρίως εκείνα του στρατού που κατά κανόνα ξεφεύγουν από τον ανθρώπινο έλεγχο ανοίγοντας το δρόμο για την Αποκάλυψη.

Καθώς όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα η επιστημονική φαντασία απλώς μας λέει όλα εκείνα που θα συμβούν σύντομα σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο αποφάσισαν να κινηθούν για να προλάβουν το κακό πριν να είναι πολύ αργά.

Μέλη της πρωτοβουλίας «σταματήστε τα ρομπότ δολοφόνους» ζήτησαν να απαγορευτεί η χρήση των στρατιωτών μηχανών που έχουν ήδη μια θέση ειδικά στον Αμερικανικό στρατό καθώς μπορούν να σκοτώνουν χωρίς οίκτο και χωρίς ίχνος τύψεων ή δισταγμών.

Μάλιστα στην πλατεία του Βρετανικού κοινοβουλίου ένα φιλικό αυτή τη φορά ρομπότ έσπευσε να δώσει το στίγμα της καμπάνιας στην οποία συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η πρωτοβουλία γυναικών Νομπελιστών και η Διεθνής Επιτροπή για τον έλεγχο των ρομπότ.

Το βασικό ερώτημα που απηύθυναν οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία ήταν «μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια μηχανή να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές;» με δεδομένο ότι κανείς δεν ξέρει πως θα μπορούσε να συμπεριφερθεί ένα ρομπότ σε μια πολεμική σύρραξη.  

Σχόλια