default-image

Απούσα η Ελισάβετ από τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας

Κόσμος
Απούσα η Ελισάβετ από τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά από το 1973 η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα παραστεί στη σύνοδο των αρχηγών κρατών της Κοινοπολιτείας στη Σρι Λάνκα το Νοέμβριο, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της και της ανάγκης της για ξεκούραση, και μάλιστα ένα παραπάνω που η 87χρονη μονάρχης ταλαιπωρήθηκε και από γαστρεντερίτιδα το Μάρτιο.

Στη σύνοδο, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκπροσωπηθεί από το γιο της και διάδοχο πρίγκιπα Κάρολο, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκπρόσωπο του Μπάκινγχαμ, το Παλάτι επανεξετάζει το ποσοστό των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων που πραγματοποιεί η 87χρονη πια Ελισάβετ.

Η αντικατάστασή της από τον πρίγκιπα Κάρολο είναι μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως αναφέρει το BBC, καθώς προετοιμάζεται η διαδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ από το γιο της.

Η πρώτη παρουσία της Βρετανίδας βασίλλισσας σε σύνοδο της Κοινοπολιτείας ήταν το 1973 στην Οτάβα του Καναδά, ενώ δεν είχε παραστεί στην πρώτη σύνοδο δύο χρόνια νωρίτερα. Το 2011 ταξίδεψε μέχρι το Περθ της Αυστραλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News