default-image

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή

Κόσμος
Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική λύση στο δράμα της Συρίας ζητά η διεθνής κοινότητα, ωστόσο, τα τύμπανα του πολέμου έχουν αρχίσει να ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή, ιδίως μετά τη διπλή αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εντός Συρίας με στόχο όπλα για τη Χεζμπολάχ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε όλες τις πλευρές «να ενεργήσουν με αίσθηση ευθύνης για την αποτροπή της κλιμάκωσης των ήδη καταστροφικών και άκρως επικίνδυνων συγκρούσεων».

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έγιναν με αποκλειστικό στόχο να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να αποκτήσει όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ.

Στη Δαμασκό, η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βοηθά συστηματικά ισλαμιστές «τρομοκράτες» της Αλ Κάιντα».

Στην Ουάσινγκτον, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει, ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη χώρα. 

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιους ζήτησε επίσης την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε αιματολογικές εξετάσεις στους Σύρους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις για να εντοπίσουν αν είναι θύματα χημικών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα καλά πληροφορημένη πηγή των υγειονομικών υπηρεσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News