Κόσμος

Λαγκάρντ: Καμία εναλλακτική πέρα από τη λιτότητα

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από τη λιτότητα, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.

Η ίδια σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι θα πρέπει να τηρηθεί δημοσιονομική πειθαρχία με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της ανάπτυξης προκειμένου να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην απασχόληση.

Η επαναδημιουργία ελλειμμάτων δεν είναι μια επιθυμητή επιλογή διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερα χρέη, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Γερμανία, η Λαγκάρντ είπε ότι «η χώρα αυτή συλλέγει τους καρπούς της πολιτικής της» ενώ σύμφωνα με την ίδια σήμερα στον κόσμο υπάρχουν οικονομίες τριών ταχυτήτων.

«Οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες είναι οι αναδυόμενες. Ακολουθεί μια δεύτερη ομάδα, στην οποία ανήκουν οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Σουηδία, χώρες που αρχίζουν τώρα να ανακάμπτουν και πάλι. Στην τρίτη κατηγορία, που αποτελείται από την Ιαπωνία την ευρωζώνη, οι χώρες αγωνίζονται για να ξαναβρούν το δρόμο προς την ανάπτυξη», εξήγησε.

Τέλος αναφορικά με την υπόθεση Ταπί, για την οποία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στη γαλλική δικαιοσύνη, η Λαγκάρντ είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και ότι «θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια