Κόσμος

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ σύρων ενόπλων και τούρκων συνοριοφυλάκων σημειώθηκε - σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης - κοντά στην πόλη Ακτσάκαλε, στα σύνορα των δύο χωρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα Τούρκοι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Τούρκοι αστυνομικοί και δύο στρατιώτες.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν οι συνοριοφύλακες προσπάθησαν να εμποδίσουν μια ομάδα ανθρώπων να περάσει από τη Συρία στην Τουρκία από το μεθοριακό πέρασμα του Τελ Αμπιάντ. Το ιδιωτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι οι Σύροι περίμεναν στην πύλη και άνοιξαν πυρ όταν τους αρνήθηκαν την είσοδο στην Τουρκία.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι επρόκειτο για λαθρεμπόρους, όμως άλλες πηγές σημείωναν ότι μεταξύ τους υπήρχαν και Σύροι αντάρτες. Ένας ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης είπε μάλιστα ότι δύο αντάρτες σκοτώθηκαν. Οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν, αφού προηγουμένως πυρπόλησαν το κτήριο του τελωνείου.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν ενισχύσεις στην περιοχή του Ακτσάκαλε, όπου και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί συγκρούσεις. Τον περασμένο Οκτώβριο μία γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά της σκοτώθηκαν όταν τρεις όλμοι που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπεσαν στο σπίτι τους. Ο τουρκικός στρατός απάντησε λίγες ώρες αργότερα βάζοντας στο στόχαστρο διάφορους στόχους κατά μήκος των συνόρων.

Οι πληροφορίες για το σημερινό επεισόδιο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από καμία πλευρά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια