Κόσμος

H κυπριακή κυβέρνηση προκηρύσσει νέες θέσεις εργασίας

Οκτώ χιλιάδες θέσεις εργασίας προκηρύσσει η κυπριακή κυβέρνηση την ερχόμενη Τρίτη, εγκαινιάζοντας την υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας. Υπάρχουν δυνατότητες αναστροφής του κλίματος, τονίζει η υπουργός Εργασίας της χώρας.

Με δεδομένο ότι τον Μάρτιο, η Κύπρος κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ με ποσοστά που άγγιξαν το 14,3%, εγκαινιάζεται η υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανεργία, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΣΕΚ για την πρωτομαγιά, η υπουργός Εργασίας είπε ότι την Τρίτη θα προκηρυχθούν τα σχέδια και θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές αιτήσεις και το συντομότερο δυνατό θα πληρωθούν οι θέσεις. Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν στη δημιουργία 8.000 θέσεων εργασίας άμεσα, προσθέτοντας πως «θα προχωρήσουμε με άλλα σχέδια και με άλλα μέτρα».

Κατα τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Ζέτα Αιμιλιανίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες αναστροφής του αρνητικού κλίματος. «Φιλοδοξούμε», τόνισε, «ότι η συνεχής και ενεργός παρέμβασή μας, μέσω της παροχής κινήτρων και ευκαιριών εργασίας, θα δώσει την ώθηση που απαιτείται για επανεκκίνηση της οικονομίας, και ιδίως του ιδιωτικού παραγωγικού τομέα».

Με την ευκαιρία της εργατικής πρωτομαγιάς, η υπουργός Εργασίας ευχήθηκε στους εργαζόμενους «όλα τα καλύτερα», σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν θέσεις εργασίας με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί

Την ίδια ώρα, το κυβερνών κόμμα δια του αναπληρωτή προέδρου του, Λευτέρη Χριστοφόρου, απευθύνει έκκληση για προστασία της εργασίας των Κυπρίων Εργαζομένων.

«Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες όπου η ανεργία ανεβαίνει καθημερινά δεν μπορούν και δεν χωρούν να απασχολούνται κοινοτικοί και ξένοι από τρίτες χώρες και να εκτοπίζονται Κύπριοι εργαζόμενοι».

Ο ΔΗΣΥ συμπορεύεται, είπε ο Λευτέρης Χριστοφόρου, με τα δίκαια αιτήματα του απλού εργαζόμενου στηρίζοντας την προσπάθεια να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των βιοπαλαιστών.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια