Κόσμος

Φοιτητές οι προσαχθέντες στη Βοστόνη

Οι τρεις νέοι ύποπτοι που συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία της Βοστόνης είναι φοιτητές που σχετίζονταν με έναν από τους ύποπτους ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στο μαραθώνιο τον προηγούμενο μήνα, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο από τους συλληφθέντες ήταν συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που μπορεί να πέταξαν ένα από τα σακίδια πλάτης κατόπιν προτροπής του, υποστήριξε πηγή των διωκτικών αρχών.

Οι δύο αυτοί συλληφθέντες είναι υπήκοοι Καζαχστάν, οι οποίοι είχαν και προηγουμένως συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των όρων για τη χορήγηση βίζας, τόνισε η ίδια πηγή, η οποία είχε πρόσβαση στις πληροφορίες της αστυνομίας, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει επώνυμα καθώς αυτές οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Ο τρίτος που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι αμερικανός υπήκοος. Και οι τρεις κατηγορούνται για ενέργειες που σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ, οι συλληφθέντες είναι τρεις φοιτητές που σχετίζονταν με τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, και θεωρείται πως έχουν βοηθήσει μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου, όπως δήλωσε στην εφημερίδα πηγή της αστυνομίας.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Οι συλληφθέντες ενδέχεται να κατηγορηθούν για ψευδείς καταθέσεις.

Είναι η πρώτη φορά, από τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, που η αστυνομία κάνει λόγο και για άλλους «υπόπτους» εξόν των αδελφών Τσαρνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τις εκρήξεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 264 άλλους.

Πηγή: newsbeast.gr.

Σχόλια