Κόσμος

Τραυματίες και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Επεισόδια σημάδεψαν τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά. Περίπου 30 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, τραυματίστηκαν και άλλοι 72 συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κωνσταντινούπολη είχε κηρυχθεί «κλειστή πόλη» και είχαν απαγορευθεί οι συγκεντρώσεις, κυρίως για τα έργα που πραγματοποιούνται στην εμβληματική, κεντρική, πλατεία Ταξίμ.

«Είκοσι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Αβνί Μουτλού, υπογραμμίζοντας ότι ο ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε επέμβαση για τραύμα στο κεφάλι. Ο τραυματισμός του προκλήθηκε από μεταλλικό σφαιρίδιο σφεντόνας διαδηλωτή.

Άλλοι τρεις πολίτες από τις τάξεις των διαδηλωτών τραυματίστηκαν στα ίδια επεισόδια, που κατά τον κυβερνήτη προκλήθηκαν από «ομάδες περιθωριακών».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters υπάρχουν δεκάδες τραυματίες μεταξύ των συγκεντρωμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσε η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, φθάνοντας κατά μικρές ομάδες αποτελούμενες από λίγες εκατοντάδες πρόσωπα, οι χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ από τις παρακείμενες οδούς, όμως συγκρούσθηκαν με τις πολυάριθμες δυνάμεις των 22.000 αστυνομικών που είχαν κινητοποιηθεί για να τους αποκόψουν την πρόσβαση.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια