default-image

Φόρος τιμής στον ποιητή της πόλης του Αλέξανδρου

Ελλάδα
Φόρος τιμής στον ποιητή της πόλης του Αλέξανδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόρο τιμής στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, 150 χρόνια από τη γέννησή του και 70 χρόνια από το θάνατό του, από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β'.

Ο Μακαριότατος ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ποιητή, στα Κοιμητήρια της ελληνικής κοινότητας στην Αλεξάνδρεια.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Μακαριότατος αναφέρθηκε στο θυμόσοφο Αλεξανδρινό παροδίτη που εξέφρασε όσο κανείς άλλος την ψυχή της πόλης, στον ποιητή που "μετέτρεψε την ποιητική του σε μηχανή του χρόνου και μας ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια της διαχρονίας και της συγχρονίας".

Αναφέρθηκε στο διεισδυτικό παρατηρητή της ζωής που αριστοτεχνικά περιέστρεφε τα κάτοπτρα του ποιητικού του καλειδοσκοπίου προκειμένου να αποτυπώσει στοχαστικά και γλαφυρά το φαινόμενο της ανθρώπινης ζωής σε όλες του τις διαστάσεις.

Σε αυτό το προσκύνημα μνήμης συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος κ. Χρ. Καποδίστριας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑ κ. Ν. Κόπελος, ο διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κ. Μ. Μαραγκούλης, καθώς και μέλη της ελληνικής παροικίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News