default-image

Αντιδράσεις για το βίντεο με τον Ν. Μαντέλα

Κόσμος
Αντιδράσεις για το βίντεο με τον Ν. Μαντέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη αντιπαράθεση πυροδότησε στη Νότια Αφρική το βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζεται ο Νέλσον Μαντέλα, εμφανώς καταπτοημένος, μαζί με τους ηγέτες του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου και τον πρόεδρο της χώρας Τζέικομπ Ζούμα.

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί κατηγόρησαν, διαμέσου των κοινωνικών δικτύων, τους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ότι «γελοιοποίησαν τον 94χρονο ήρωα και μέντορά τους» για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος, ενώ εκείνος αναρρώνει ακόμη, μετά από 10ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Οι εικόνες από την οικία του κ. Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ τον παρουσιάζουν ανέκ φραστο, χωρίς απόλυτη αίσθηση τόπου και χρόνου, με τα κάτω άκρα του καλυμμένα με μία μικρή κουβέρτα.

Το υλικό βιντεοσκοπήθηκε τη Δευτέρα το πρωί και μεταδόθηκε αυθημερόν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής, SABC.

«Πρέπει να είσαι πολιτικός για να κάνεις κάτι τέτοιο, γιατί κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έπραττε έτσι έναντι ενός γηραιού ανθρώπου», σημείωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο νοτιοαφρικανός πολιτικός αναλυτής Παλέζα Μορούντου.

«Πολύ δυσάρεστη η εικόνα του Μαντίμπα στο υλικό. Και ποιος βραδύνους έβγαζε φωτογραφίες με φλας; Εξόχως ντροπιαστικό. Αφήστε τον στην ησυχία του», δήλωσε με τη σειρά του ο ραδιοφωνικός παραγωγός Τζον Ρόμπι, αναφερόμενος στον κ. Μαντέλα με το χαρακτηριστικό του ψευδώνυμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, Τζάκσον Μιθέμπου, υπερασπίστηκε την επίσκεψη της κομματικής ηγεσίας στην κατοικία του 94χρονου πρώην προέδρου, τονίζοντας ότι ήταν μια προσπάθεια να μοιραστεί με τον κόσμο την κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, μετά από μια σειρά νοσηλειών του από τον Δεκέμβριο του 2012 και εξής.

«Θέλαμε να μοιραστούμε την εικόνα του Μαντίμπα, έστω και υπό τη σημερινή εύθραυστή του κατάσταση. Να δείξουμε στο λαό της Νότιας Αφρικής και σε όλο τον κόσμο ότι είναι ακόμη μαζί μας», δήλωσε ο κ. Μιθέμπου.

«Δεν είναι πλέον νέος άνδρας, σε λίγο καιρό θα είναι 95 ετών και μοιάζει με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν τέτοια ηλικία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ANC.

Εκπρόσωποι ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης κατηγόρησαν, εξάλλου, το κυβερνών κόμμα για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα του Νέλσον Μαντέλα, καθώς στο παρελθόν τους είχαν γίνει συστάσεις επί του ζητήματος.

Πηγή: naftemporiki.gr.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News