Κόσμος

Γερμανία: Η Lidl απέσυρε προϊόντα με κρέας αλόγου

Στην ανάκληση έξι κωδικών προχώρησε στις 15/2/2013 η αλυσίδα Lidl στη Γερμανία, καθώς ανιχνεύτηκαν σε αυτούς κρέας αλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα είχε την υποψία για ίχνη κρέατος από άλογο σε προϊόντα της και προχώρησε σε αυτόνομους εσωτερικούς ελέγχους, οι οποίοι και τελικά επιβεβαίωσαν τις υποψίες της.

Έτσι, μεταξύ των κωδικών που ανακλήθηκαν ήταν μία κονσέρβα, η οποία, με βάση την ετικέτα της, είχε βοδινό κρέας, καθώς και ένας κωδικός με τορτελίνια γεμισμένα με κρέας.

Δεν επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο από τις γερμανικές Αρχές, καθώς το συγκεκριμένο διατροφικό σκάνδαλο προέκυψε από άλλους και όχι από την ίδια τη Lidl.  

Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχει ταρακουνήσει τη γερμανική αγορά, καθώς έχει ανιχνευτεί κρέας αλόγου σε προϊόντα 15 λιανεμπορικών αλυσίδων της χώρας, μεταξύ των οποίων Μετρό, Rewe, Edeka, Kaufland κ.λπ.

Την ίδια ώρα, ο ιρλανδικός "ΕΦΕΤ" ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ανάλυση που έκανε, στα ράφια σούπερ μάρκετ αναγραφόταν σε προϊόντα ότι ήταν από βόειο κρέας, αλλά στη σύστασή τους υπήρχε κρέας αλόγου μέχρι και κατά 29%.

Τουλάχιστον πέντε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην Βρετανία, οι Tesco, Iceland, Dunnes Stores, Lidl και Aldi, διέθεταν στους καταναλωτές το συγκεκριμένο προϊόν, όπως γράφει το BBC.

Τα δείγματα που εξετάστηκαν παράχθηκαν και συσκευάστηκαν σε τρία διαφορετικά εργοστάσια, δύο στην Ιρλανδία και ένα στη Βρετανία.

Σχόλια