default-image

Τελευταίες ώρες για τον Πάπα στο Βατικανό

Κόσμος
Τελευταίες ώρες για τον Πάπα στο Βατικανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση του Πάπα αφού σε λιγότερο από δύο ώρες ο Πάπας Βενέδικτος εγκαταλείπει την Αγία Έδρα και το Βατικανό. Ημέρα ιστορική αφού  για πρώτη φορά εδώ και επτά αιώνες ένας εν ζωή πάπας θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του την θέση του. Ο γερμανός πάπας ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του.

Η τελευταία ημέρα, γεμάτη συμβολισμούς, για τον 85χρονο πάπα ο οποίος χθες Τετάρτη είχε την τελευταία ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον 200.000 πιστών.

Στο τέλος του πρωινού, οι καρδινάλιοι της κουρία, ορισμένοι από τους οποίους θα συμμετάσχουν στην εκλογή του διαδόχου του, απευθύνουν κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο χαιρετισμό στον Βενέδικτο 16ο.

Το απόγευμα, 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό για το Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Η βίλα αυτή βρίσκεται σε μια έκταση 55 εκταρίων στις όχθες της λίμνης Αλμπανο.

Μόλις εγκατασταθεί στα διαμερίσματά του, ο πάπας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό από το μπαλκόνι του στο κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, ενός από τα ωραιότερα της Ιταλίας. Αυτή θα είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ως πάπα.

Η παραίτηση του θα ισχύσει επισήμως από τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η μόνη ένδειξη που θα σημαίνει το τέλος της θητείας του είναι ότι θα αποχωρήσει η ελβετική φρουρά από την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο πρώην πάπας θα πάρει τον επίσημο τίτλο «Η Αγιότης του Βενέδικτος 16ος, επίτιμος πάπας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News