default-image

Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον... Άρη

Κόσμος
Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον... Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα σκοπεύει να προσλάβει έναν άνδρα και μια γυναίκα - κατά προτίμηση παντρεμένο ζευγάρι - για ένα ταξίδι στον Άρη.

Η αποστολή, η οποία αναμένεται να κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες και θα διαρκέσει 501 ημέρες.

Ο "εγκέφαλος" της αποστολής λέγεται Ντένις Τίτο και είναι ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, έως ότου ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, ωστόσο πολλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017.

Η αποστολή θα πρέπει να "επωφεληθεί" από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει το γύρο του Άρη φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη πριν επιστρέψει στη Γη. Ωστόσο αυτή η πλανητική ευθυγράμμιση αναμένεται στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

(Στη φωτογραφία ο πολυεκατομμυριούχος Ντένις Τίτο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News