default-image

Έκλεισε την πόρτα στον Μπερσάνι ο Γκρίλο

Κόσμος
Έκλεισε την πόρτα στον Μπερσάνι ο Γκρίλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη περιμένει σε αναμμένα κάρβουνα να δει που θα κάτσει η μπίλια στην ρουλέτα που παίζουν οι πολιτικοί της Ιταλίας βλέποντας το αδιέξοδο να γιγαντώνεται και την ακυβερνησία να προβάλει πλέον ως βεβαιότητα μετά και την απόφαση του ρυθμιστή των εξελίξεων Πέπε Γκρίλο να μην παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση στην οποία θα ηγούνται τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα.

«Είναι ένας νεκρός που μιλά», λέει ο Γκρίλο για τον Μπερσάνι κλείνοντας την πόρτα της συνεργασίας και μάλιστα παραθέτοντας στο μπλόγκ του το... κατάλληλο φωτομοντάζ και ζητά την παραίτηση του ηγέτη της αριστεράς. Η απάντηση του Μπερσάνι ήταν άμεση: «Να έρθει να μου τα πει στη Βουλή. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος  και πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας προκαλούσε ένταση σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου με τη δημόσια δήλωσή του ότι είναι «τρομοκρατημένος από τη νίκη δύο κλόουν» στις ιταλικές εκλογές-αναφερόμενος στους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο. Ενοχλημένος ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Στάινμπρουκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βερολίνο.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News