default-image

Ο εισβολέας από το διάστημα αναγνωρίστηκε

Life
Ο εισβολέας από το διάστημα αναγνωρίστηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ταυτότητα του διαστημικού εισβολέα ο οποίος εξερράγη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την πόλη του Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας στις 15 Φεβρουαρίου, και τραυμάτισε πάνω από 1.000 άτομα με το ωστικό του κύμα φαίνεται ότι εντόπισαν οι επιστήμονες αναλύοντας το υλικό από τα βίντεο που κατέγραφαν το γεγονός.  

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το αντικείμενο ήταν ένας αστεροειδής της λεγόμενης «ομάδας του Απόλλωνα», η οποία περιλαμβάνει διαστημικούς βράχους των οποίων οι τροχιές διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Τη μελέτη υπογράφουν Κολομβιανοί αστρονόμοι, και έχει προδημοσιευτεί καθώς δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή για επίσημη δημοσίευση.  

Σύμφωνα με τη ΝASA ο αδέσποτος βράχος είχε διάμετρο γύρω στα 17 μέτρα, μάζα επτά με δέκα χιλιάδες τόνους και ταχύτητα 54.000 χιλιόμετρα την ώρα. Η έκρηξη ψηλά στην ατμόσφαιρα υπολογίζεται ότι απελευθέρωσε ενέργεια έως και 500 κιλοτόνων ΤΝΤ, όσο ένα ισχυρό πυρηνικό όπλο.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους σχεδόν 10.000 αστεροειδείς που έχουν βρεθεί ως σήμερα σχετικά κοντά στη Γη, περίπου 5.200 εκτιμάται ότι ανήκουν στην ομάδα του Απόλλωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News