default-image

Στάινμπρουκ: "Κλόουν" οι Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Κόσμος
Στάινμπρουκ: "Κλόουν" οι Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και αντίπαλος της Μέρκελ στις φετινές γερμανικές εκλογές, Πέερ Στάινμπρουκ, χαρακτήρισε «κλόουν» τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό και νυν πολιτικό Μπέπε Γκρίλο, ύστερα από την εκλογική τους επιτυχία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος φημίζεται ότι δε μασάει τα λόγια του, δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε «που κέρδισαν δύο κλόουν» και ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στον Γκρίλο και στον Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον "Καβαλιέρε" «ξεκάθαρα κλόουν με αυξημένη τεστοστερόνη».

«Η εντύπωσή μου είναι ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές», δήλωσε ο Στάινμπρουκ σε πολιτική συγκέντρωση στο Πότσνταμ αργά την Τρίτη.

Είναι γνωστό ότι ο Μπερλουσκόνι είναι αντιπαθής στη Γερμανία και έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις από τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο οι δηλώσεις αυτές, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, είχαν μάλλον αρνητικό αντίκτυπο: Στη Γερμανία οι πολιτικοί καλούνται να επιδεικνύουν σοβαρότητα και να αποφεύγουν να αναφέρονται στις εσωτερικές υποθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων τους.

Ενδεικτικό είναι ότι κάποιοι χαρακτήρισαν στο Twitter τον ίδιο τον Στάινμπρουκ ως τον «πραγματικό κλόουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News