default-image

Μπερσάνι: Γνωρίζουμε το δραματικό χαρακτήρα της κατάστασης

Κόσμος
Μπερσάνι: Γνωρίζουμε το δραματικό χαρακτήρα της κατάστασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε σήμερα πως έχει επίγνωση του «δραματικού χαρακτήρα» της κατάστασης που βιώνει η Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο δεν έδωσε σε καμία παράταξη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Έχουμε επίγνωση του δραματικού χαρακτήρα της κατάστασης στη χώρα», δήλωσε ο Μπερσάνι σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, διεμήνυσε πως η παράταξή του δεν πρόκειται να συμμαχήσει με κανέναν, αλλά θα εξετάζει την εκάστοτε περίσταση και τις συνθήκες ώστε να ψηφίζει για τις προσήκουσες μεταρρυθμίσεις. «Το Μ5S δεν πρόκειται να συμμαχήσει με κανέναν, όπως τόνιζε πάντοτε», δήλωσε ο Γκρίλο μία ημέρα μετά την εντυπωσιακή εκλογική του επίδοση, που τον καθιστά εκ των ρυθμιστών των πολιτικών πραγμάτων στην Ιταλία. Μιλώντας μπροστά από την κατοικία του στη Γένοβα, ο Γκρίλο παρατήρησε: «δεν είμαστε εναντίον των πάντων. Θα παρατηρούμε κάθε φορά, μεταρρύθμιση τη μεταρρύθμιση, νόμο τον νόμο. Εάν υπάρχουν προτάσεις που είναι συμβατές με το πρόγραμμά μας, τότε θα τις αξιολογήσουμε».

«Τώρα δεν είναι στιγμή για να συζητούμε για συμμαχίες. Κατ' αρχάς θα πρέπει να εφεύρουμε ξανά την αλληλεγγύη προς τη χώρα», δήλωσε ο Γκρίλο, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην πρόκληση του Μπερσάνι προς τα άλλα κόμματα «να δηλώσουν σαφώς το τι θέλουν». Ο Γκρίλο επίσης πρότεινε τον νομπελίστα δραματουργό Ντάριο Φο, ο οποίος υποστήριξε θερμότατα το κίνημα του πρώην συναδέλφου του κωμικού, ως τον πιθανό επόμενο πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, μετά το πέρας της θητείας του Τζόρτζο Ναπολιτάνο στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον ερχόμενο Απρίλιο. «Ο Ντάριο Φο έχει ένα ανοικτό πνεύμα κι εμείς έχουμε ανάγκη από ανοικτά μυαλά».

Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου έζησε σήμερα μία από τις μελανότερες ημέρες του, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά σχεδόν 5%, εξαιτίας της προοπτικής του πολιτικού αδιεξόδου στον ορίζοντα. Ο δείκτης FTSE Mib έκλεισε με απώλειες 4,89% στις 16.552 μονάδες.

Kathimerini  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News