Κόσμος

Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία - Εν αναμονή των δηλώσεων Μπερσάνι

Aνοικτός σε συμμαχία με την κεντροαριστερά δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη φέρεται να  απάντησε στην ερώτηση αν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την κεντροαριστερά που πήρε τις περισσότερες έδρες στην βουλή: «Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, πρέπει να αντιδράσουμε».

Ο «Καβαλιέρε» υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν κάποια θυσία για το κοινό όφελος. Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι απέκλεισε κατηγορηματικά ένα συνασπισμό με τον Μάριο Μόντι και τόνισε ότι η πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός βύθισαν την Ιταλία στην ύφεση.

Πολιτικό και εκλογικό θρίλερ

Πολιτικό και εκλογικό θρίλερ για γερά νεύρα στήνεται στην Ιταλία, καθώς το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης για τη βουλή και τη γερουσία δεν ανέδειξε πολιτικό σχηματισμό ικανό να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πλειοψηφία στη Γερουσία.

Η κεντροαριστερά, υπό την ηγεσία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κέρδισε την πλειοψηφία της κάτω Βουλής, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία όπου ο Μπερλουσκόνι εξασφαλίζει 116 έδρες, ο Μπερσάνι 113, ο Γκρίλο 54 και ο Μόντι μόλις 18. Η έκπληξη των εκλογών ήταν το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του κωμικού ηθοποιού, Μπέπε Γκρίλο, που επιτυγχάνει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Real.gr

Σχόλια