default-image

Λονδίνο: Πανεπιστήμιο καλεί φοιτητές του να πάρουν κοκαΐνη

Κόσμος
Λονδίνο: Πανεπιστήμιο καλεί φοιτητές του να πάρουν κοκαΐνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, το King's College του Λονδίνου, καλεί τους φοιτητές του να πάρουν κοκαΐνη!

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σε όλη τη φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου, επί της ουσίας καθηγητές ζητούν από τους φοιτητές τους να γίνουν πειραματόζωα. Σύμφωνα με το email που εστάλη ζητούνται «υγιείς άνδρες, ηλικίας 25-40 ετών, να πάρουν μέρος σε μια κλινική μελέτη, στην οποία θα κάνουν χρήση κοκαΐνης από τη μύτη».

Σκοπός της μελέτης είναι να γίνει καλύτερα κατανοητό πώς επιδρά η ουσία στον οργανισμό. Όπως αναφέρει η Huffington Post, οι αρμόδιοι χαρακτηρίζουν το πείραμα ως  «σημαντική επιστημονική μελέτη» και τονίζουν πώς δε θα γίνουν δεκτοί φοιτητές που έχουν ήδη κάνει χρήση της ουσίας, ούτε όσοι σπουδάζουν ιατρική ή οδοντιατρική.

Επιπλέον, όσοι τελικά επιλεγούν δε θα πρέπει να κουρέψουν ή να βάψουν τα μαλλιά τους για 120 μέρες. Το πείραμα, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, έχει πάρει έγκριση από τη επιτροπή δεοντολογίας London Westminster Research Ethics Committee και θα εποπτεύεται από το τμήμα τοξικολογίας του νοσοκομείου St Thomas' Hospital.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν «εύλογη χρηματική αποζημίωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News