default-image

Έσκασε αερόστατο στην Αίγυπτο – 19 οι νεκροί (video, photos)

Κόσμος
Έσκασε αερόστατο στην Αίγυπτο – 19 οι νεκροί (video, photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαεννέα τουρίστες σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή  αερόστατου κοντά στην πόλη Λούξορ στην Αίγυπτο, μετά από έκρηξη αερίου η οποία σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων. Πρόκειται για εννέα από το Χονγκ Κονγκ, τέσσερις από την Ιαπωνία, δυο Βρετανούς, δύο Γάλλους, ενώ υπάρχουν άλλοι δυο νεκροί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Ένας από τους επιβαίνοντες βιντεοσκοπούσε την ώρα που το αερόστατο άρχισε να χάνει ύψος τη στιγμή της έκρηξης, πάνω από το Λούξορ. Το βίντεο προκαλεί ανατριχίλα.

Ένας Αμερικανός φωτογράφος, ο Κρίστοφερ Μίτσελ, ήταν σε ένα άλλο αερόστατο και τραβούσε φωτογραφίες, όταν συνέβη το δυστύχημα. Όπως είπε στο BBC, «πετούσαμε πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο. Λίγο πριν προσγειωθούμε άκουσα μια έκρηξη και είδα καπνό. Νομίζω ότι το αερόστατο ήταν πίσω από το δικό μου. Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος τι είχε συμβεί. Μόνο όταν προσγειωθήκαμε, ακούσαμε τι συνέβη...».

Μετά το τραγικό δυστύχημα, το ταξιδιωτικό γραφείο "Kuoni Travel" στο Χονγκ Κονγκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο διευθυντής τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, ο γενικός διευθυντής πωλήσεων και ο βοηθός διευθυντή των εκδρομών μίλησαν για το θάνατο των εννέα συμπατριωτών τους. Όπως είπαν, τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και τέσσερις άντρες, ηλικίας 33 ως 62 ετών, που ανήκαν σε γκρουπ 15 ατόμων που είχαν αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News