default-image

Τρελή κούρσα για… τρελές σακαράκες

Κόσμος
Τρελή κούρσα για… τρελές σακαράκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρελές σακαράκες σε ρόλο… μονομάχου. Το φετινό πρωτάθλημα άλματος αυτοκινήτων που συνεχίστηκε στο δυτικό Σάσεξ της Βρετανίας ήταν ένα από τα θεάματα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ.

Αν μη τι άλλο γιατί είχε λίγη από χολιγουντιανή λάμψη, με τους οδηγούς να παίρνουν το ρόλο κασκαντέρ, φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το εγχείρημά τους... Το οποίο δεν ήταν άλλο από το να επιχειρήσουν άλματα περνώντας από μια ράμπα πάνω από δέκα παρκαρισμένα σαράβαλα.

Με το ανάλογο φυσικά θέαμα. Εκατοντάδες κόσμου έσπευσε να απολαύσει τα τολμηρά άλματα χειροκροτώντας περισσότερο τις αποτυχίες από τις επιτυχίες. Πάντως το χειροκρότημα μαζί με την απόσταση που κατάφερνε να κάνει το άλμα του κάθε οδηγός ήταν από τα βασικά στοιχεία για την τελική κατάταξη.

Τον τίτλο κατέκτησε ο 31χρονος Τζον Χάρμπουρ, μηχανικός αυτοκινήτων από το Κρόουλει του δυτικού Σάσεξ, ο οποίος εξασκείται στο σπορ εδώ και δώδεκα χρόνια. Αν και ο αγώνας δεν έγινε για χρηματικό έπαθλο αλλά για τη δόξα, ο ίδιος όσο και οι συναγωνιζόμενοί του αλλά και το κοινό απόλαυσαν υπέρ το δέον το πρωτάθλημα.

Επόμενος σταθμός πάντως για όσους ενδιαφέρονται είναι ο αγώνας στη Σάντα Ροντ, επίσης στη Μεγάλη Βρετανία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News