default-image

Ιταλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις εκλογές

Κόσμος
Ιταλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τις 7 το βράδυ το 46,2% των Ιταλών είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, βάσει των στοιχείων από το 70% των ιταλικών δήμων, κάτι που επιβεβαιώνει την ελαφρά πτώση που είχε διαπιστωθεί και στις 12.00 το μεσημέρι. Στις 7 το βράδυ, στις βουλευτικές εκλογές του 2008, είχε ψηφίσει το 48,6%.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεχιστεί η ψηφοφορία. Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls αναμένεται να κοινοποιηθούν μετά τη λήξη της και τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα ξημερώματα της Τρίτης.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στον κοινωνικό ιστό Facebook, αναρτήθηκε σημαντικός αριθμός φωτογραφιών, που τραβήχτηκαν με τα κινητά μέσα στα εκλογικά τμήματα, την ώρα που διάφοροι ψηφοφόροι έβαζαν τον σταυρό στο κόμμα προτίμησής τους.

Η φωτογράφηση των εκλογικών ψηφοδελτίων τιμωρείται βάσει του ιταλικού νόμου με φυλάκιση μέχρι και τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο που φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις δέκα το βράδυ, και αύριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, ώρα Ιταλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News