default-image

Ισπανία: Διαδήλωση με επεισόδια και συλλήψεις

Κόσμος
Ισπανία: Διαδήλωση με επεισόδια και συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια με τραυματίες και συλλήψεις έγιναν μετά από διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στη Ισπανία το Σάββατο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη λιτότητα αλλά και με αφορμή τις καταγγελίες για κυβερνητική διαφθορά.

Η ειρηνική, στο μεγαλύτερο μέρος της πορεία, ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το κέντρο της Μαδρίτης μπροστά από το κοινοβούλιο, με παρατεταγμένα μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που απαγόρευσαν την πρόσβαση στη Βουλή, το ξενοδοχείο Ritz και το χρηματιστήριο.

Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές διαλύθηκαν μετά την πορεία, η αστυνομία ανέφερε επεισόδια αργότερα χθες και νωρίς σήμερα γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, Ατότσα. Εννέα από τους 45 συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι κάτω των 18 ετών.

Περίπου σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 12 αστυνομικοί, αλλά κανένας τους σοβαρά. Η πορεία εντάσσεται σε μια σειρά διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και των πληροφοριών για διαφθορά στον πολιτικό χώρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News