Κόσμος

Το "αντίο" του Πάπα

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη για να παρακολουθήσουν την τελευταία λειτουργία του Πάπα Βενέδικτου XVI και το αποχαιρετιστήριο του Angelus, την Κυριακάτικη ομιλία, λίγο πριν εγκαταλείψει την τιάρα και το θρόνο του Αγίου Πέτρου.

Ο Ποντίφικας, ο οποίος θα παραιτηθεί επισήμως την Πέμπτη και θα είναι ο πρώτος εδώ και έξι αιώνες που προχωρά σε αυτή την κίνηση, συγκινημένος ευχαρίστησε τους, 200.000 σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ,  πιστούς, που συνέρευσαν στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου,  σε διάφορες γλώσσες, ανάμεσα τους και τα μητρικά του, Γερμανικά, για τη στοργή τους.  

«Ο λόγος του Θεού, σε αυτή την περίοδο της ζωής, μου απευθύνεται ακόμη πιο έντονα. Ο Κύριος με καλεί να αφιερωθώ ακόμη περισσότερο στην προσευχή και στον πνευματικό στοχασμό», πρόσθεσε ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ.

Ο γερμανός πάπας, υπογράμμισε, όμως, ότι «δεν θα εγκαταλείψει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά θα την υπηρετήσει με τρόπο πιο κατάλληλο για την ηλικία και τις δυνάμεις του». Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη ο ποντίφικας έχει ορίσει την τελευταία του γενική ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία, πάντα, του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Το βράδυ της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου  αφού υπογράψει την παραίτησή του, θα αναχωρήσει για την θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Σχόλια