default-image

Ψήφος εμπιστοσύνης Σόιμπλε στη Γαλλία

Κόσμος
Ψήφος εμπιστοσύνης Σόιμπλε στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πεποίθησή του ότι η Γαλλία όχι μόνον θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του το Σάββατο στην εφημερίδα "Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ".

Υπενθυμίζεται ότι στις οικονομικές προβλέψεις της για τη διετία 2013-2014, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, η Κομισιόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, υπό προϋποθέσεις, να μεταθέσει για το 2014 αντί για φέτος και το στόχο της Γαλλίας να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, αναφέροντας ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα αυτή την άνοιξη, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς ο κ. Σόιμπλεγια την ΕΚΤ, η οποία προέτρεψε τη Γαλλία να τηρήσει επακριβώς τους δημοσιονομικούς της στόχους, υπογραμμίζει ξανά πως «η Γαλλία πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Αναφερόμενος στις προβλέψεις της Κομισιόν, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις της, τώρα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των χωρών-μελών της Ε.Ε. Τον Απρίλιο πρόκειται να διατυπώσει προτάσεις για εκείνο που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών θα διαβουλευτούμε μεταξύ μας».

«Δε γνωρίζω γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πρέπει πάντοτε να καλούν τους άλλους να κάνουν κάτι», δηλώνει, σπεύδοντας να υπερασπιστεί το Παρίσι κατά των επικρίσεων της ΕΚΤ. «Εγώ δεν καλώ την ΕΚΤ να τηρήσει τις νομικές της δεσμεύσεις. Απεναντίας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο της», προσθέτει.

Δριμεία κριτική στη γαλλική κυβέρνηση εξαπέλυσε, πάντως, την Παρασκευή ένας από τους στενότερους συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίκαελ Φουχς, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «προβληματικό παιδί» της ευρωζώνης και επισημαίνοντας πως το Παρίσι πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βερολίνου προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε επίσης τη Γαλλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειές της στο δημοσιονομικό τομέα. Αλλά και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν κάλεσε το Παρίσι να λάβει «συγκεκριμένα» μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News