default-image

Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς στη Δαμασκό

Κόσμος
Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς στη Δαμασκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρότατη έκρηξη, η οποία αποδίδεται από τα εγχώρια ΜΜΕ στους αντικαθεστωτικούς, συγκλόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης το κέντρο της Δαμασκού.

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης μιλούν για τουλάχιστον 53 νεκρούς και 200 τραυματίες από την έκρηξη, η οποία έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου ανάμεσα στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας και τα γραφεία του κόμματος Μπάαθ.

Η συριακή αντιπολίτευση καταδίκασε την «τρομοκρατική», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση.

Αποφεύγοντας να κατηγορήσει το συριακό καθεστώς, όπως έκανε στο παρελθόν για τις επιθέσεις αυτού του είδους, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας και χαρακτήρισε εγκληματικές τις επιθέσεις που έχουν στόχο αμάχους, «όποιος κι αν είναι ο δράστης τους».

Στο παρελθόν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν αναλάβει τζιχαντιστικές οργανώσεις που μάχονται στο πλευρό των ανταρτών, κυρίως το Μέτωπο Αλ Νόσρα.

Μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης αυτής είναι και ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FDLP) Νάγεφ Χαουάτμεχ. Ο 78χρονος Χαουάτμεχ τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και στα χέρια από θραύσματα τζαμιού, τα οποία έσπασαν από την πολύ ισχυρή έκρηξη που έγινε σε απόσταση 500 μέτρων από το γραφείο του, δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου Τύπου του FDLP.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη από βομβαρδισμό συριακών μαχητικών αεροσκαφών σε νοσοκομείο εκστρατείας στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News