default-image

Ρουμανία: Βρέθηκαν 100 κιλά αλόγου με ένδειξη "βόειο"

Κόσμος
Ρουμανία: Βρέθηκαν 100 κιλά αλόγου με ένδειξη "βόειο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατό κιλά κρέατος αλόγου, οι συσκευασίες των οποίων είχαν πλαστή ετικέτα με την ένδειξη "βόειο", εντοπίστηκαν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας της χώρας Άτσιμ Ιριμέσκου.

Ο Ιριμέσκου είπε ακόμη ότι ήδη έγιναν έλεγχοι για τον εντοπισμό τυχόν παραβάσεων της νομοθεσίας και αλλαγής της σήμανσης του προϊόντος στη διάρκεια της "διαδρομής" του στη διατροφική αλυσίδα, δηλαδή από το σφαγείο μέχρι την τοποθέτησή του στα ράφια των καταστημάτων. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων αναμένονται σύντομα, όπως συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της εθνικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των τροφίμων της Ρουμανίας, της ANSVSA, Μιχάι Τουρτσάνου, απάντησε στις φήμες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή ενός σφαγείου, που ανήκει στον πατέρα του, στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.

Ο Τουρτσάνου ενημέρωσε την αστυνομία έπειτα από τον εντοπισμό κρέατος αλόγου που έφερε την ετικέτα "βόειο κρέας" σε αποθήκη που ανήκει στην εταιρεία Florea Carn, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Φλορέα Τουρτσάνου, πατέρας του επικεφαλής της ANSVSA.

Ο πρόεδρος της ANSVSA επιμένει ότι η υπόθεση είναι αβάσιμη και κατήγγειλε ότι μεταποιητικές βιομηχανίες κρέατος προχωρούν σε εκφοβισμό του, καθώς ο ίδιος παρήγγειλε τη διενέργεια ελέγχων σε αυτές.  

Μάλιστα, ο Τουρτσάνου κατήγγειλε ότι ένας παραγωγός κρέατος στην περιοχή Άλμπα Ιουλία (στην κεντρική Ρουμανία) έβαλε πλαστές ετικέτες σε αλογίσιο κρέας, με την επωνυμία της εταιρείας του πατέρα του, της Florea Carn, για να τον υποδείξει ως εμπλεκόμενο στο διατροφικό σκάνδαλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News