default-image

Απαγωγή επταμελούς οικογένειας Γάλλων στο Καμερούν

Κόσμος
Απαγωγή επταμελούς οικογένειας Γάλλων στο Καμερούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά Γάλλοι τουρίστες, μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά, απήχθησαν την Τρίτη στο βόρειο άκρο του Καμερούν και οδηγήθηκαν στη Νιγηρία. Oι απαγωγείς φέρεται να ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σύμφωνα με το Παρίσι, το οποίο οι μαχητές του Tζιχάντ απειλούν με αντίποινα, μετά τη στρατιωτική του επέμβαση στο Μάλι.

Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά από αυτήν των επτά ξένων εργαζόμενων σε λιβανική κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ένα σκέλος της Μπόκο Χαράμ, η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την ομηρία των Γάλλων, από την Αθήνα όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη: «Έμαθα ότι επτά συμπατριώτες μας απήχθησαν στο Καμερούν - τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά της ίδιας οικογένειας - από μια τρομοκρατική οργάνωση που ξέρουμε και η οποία είναι στη Νιγηρία», δήλωσε.

«Παρατηρώ κυρίως την ανάπτυξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, στην προκειμένη περίπτωση της Μπόκο Χαράμ, σε εκείνη την πλευρά του Καμερούν, κάτι αρκετά ανησυχητικό που μας κάνει να κινητοποιηθούμε», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των υπηκόων της σε συνεργασία με τις Αρχές του Καμερούν και της Νιγηρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News