default-image

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από ένοπλη επίθεση

Κόσμος
Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από ένοπλη επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην πόλη Πεσάουαρ του Πακιστάν, όταν ένοπλοι που φορούσαν στολές αστυνομικών εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων ένας πυροβολισμός ακούστηκε και αμέσως μετά δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κτίριο, έξω από το γραφείο του ανώτατου τοπικού κυβερνητικού αξιωματούχου Μουταχίρζεμπ Χαν, όπου πραγματοποιείτο συνάντηση μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και φυλάρχων.

Εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα από την επίθεση, την οποία πιθανώς πραγματοποίησαν καμικάζι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Πακιστανοί Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε όλη τη χώρα, λίγους μόλις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών σιίτες, στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, σε μια επίθεση που αποδόθηκε σε σουνίτες εξτρεμιστές. Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Πακιστάν εναντίον της θρησκευτικής αυτής μειονότητας, στην οποία ανήκει περίπου το 20% των 180 εκατ. πολιτών της χώρας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News