default-image

Δικάζεται ο πρώην υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

Κόσμος
Δικάζεται ο πρώην υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ενώπιον τριών δικαστών η δίκη του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβ. Λίμπερμαν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το Δεκέμβριο μετά την έναρξη σε βάρος του έρευνας για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.   

Ο πρώην υπουργός που κατά την άφιξή του στο δικαστήριο ο δεν έκανε κανένα σχόλιο, κατηγορείται ότι τον Δεκέμβριο του 2009 επεδίωξε και πέτυχε να προαχθεί ο πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στη Λευκορωσία Ζέεβ Μπεν Αρίε, ο οποίος του είχε δώσει εμπιστευτικές πληροφορίες για μια αστυνομική έρευνα που διεξαγόταν εναντίον του ιδίου στη Λευκορωσία έπειτα από αίτημα της ισραηλινής δικαιοσύνης.

Είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή. Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοσταθμό, η υπεράσπιση δεν ζήτησε από το δικαστήριο επιτάχυνση της διαδικασίας, έτσι η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 7 Μαΐου.

Ο Λίμπερμαν έχει δηλώσει πως είναι αθώος και πως επιθυμεί μια γρήγορη δίκη που θα του επέτρεπε, εφόσον αθωωθεί από τη δικαιοσύνη, να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών στην επόμενη κυβέρνηση που επιχειρεί να σχηματίσει ο Νετανιάχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News