default-image

Μόντι: "Πολύ υγιές" το δημοψήφισμα που προτείνει ο Κάμερον

Κόσμος
Μόντι: "Πολύ υγιές" το δημοψήφισμα που προτείνει ο Κάμερον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σχετικά με τον επανακαθορισμό της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «πολύ υγιές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι την Τετάρτη, προβλέποντας ότι οι ισχυρότερες χώρες-μέλη θα ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.

Ο Μόντι χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως την «τελική στιγμή της αλήθειας», κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο "On Democracy In Europe", το οποίο έχει γράψει σε συνεργασία με τη βουλευτή της Ε.Ε. Σιλβί Γκουλάρντ.

Το δημοψήφισμα θα ζητά για πρώτη φορά από τους Βρετανούς να εκφράσουν την άποψή τους για το μέλλον τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, και ο Μόντι προβλέπει ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να ψηφίσουν για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Εάν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα πρέπει να υποδυόμαστε ότι δεν έχει αποχωρήσει», προειδοποίησε ο Μόντι, τονίζοντας τη σημασία της ενέργειας και των αγορών εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News