default-image

Στρατιωτική εγκατάσταση στη Συρία βομβάρδισε το Ισραήλ

Κόσμος
Στρατιωτική εγκατάσταση στη Συρία βομβάρδισε το Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο βορειοδυτικά της Δαμασκού βομβάρδισαν ισραηλινά αεροσκάφη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συριακού στρατού. Δύο άτομα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν.

Η εφημερίδα "Jerusalem Post" ανέφερε ότι η περιγραφή της εγκατάστασης στην περιοχή Τζαμράγια παραπέμπει στο Κέντρο Επιστημονικών Σπουδών και Ερευνών, το οποίο πιστεύεται ότι είναι ο κρατικός οργανισμός υπεύθυνος για την ανάπτυξη βιολογικών και χημικών όπλων.

Πληροφορίες ανέφεραν την Τετάρτη ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου.

Στο μεταξύ, η Συρία αρνήθηκε αναφορές σχετικά με επίθεση εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα στο Λίβανο. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, δυτικοί διπλωμάτες αλλά και Σύριοι αντάρτες έκαναν λόγο για επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Αν και ο λιβανέζικος στρατός δεν επιβεβαίωσε επίσημα την επίθεση, έκανε λόγο για συχνές πτήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το έδαφος της χώρας. 

Το Ισραήλ είχε απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί εναντίον αυτοκινητοπομπών που ενδέχεται να μεταφέρουν χημικά όπλα ή άλλου τύπου οπλισμό τον οποίο διαθέτει ο συριακός στρατός προς το Λίβανο για τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, η επίθεση εναντίον της Συρίας μπορεί να προκαλέσει σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς το Ιράν έχει δηλώσει ότι θα αντιμετωπίσει μία ισραηλινή επίθεση εναντίον συριακού εδάφους σαν να ήταν επίθεση εναντίον του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News