default-image

"Απειλές" διώχνουν από τη Ρωσία γνωστή χορεύτρια των Μπολσόι

Πολιτισμός
"Απειλές" διώχνουν από τη Ρωσία γνωστή χορεύτρια των Μπολσόι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίντριγκα, απειλές, επιθέσεις: το σκηνικό στα Mπαλέτα Μπολσόι το τελευταίο διάστημα θυμίζει κατασκοπική ταινία. Μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων, Σεργκέι Φιλίν, μία πολύ γνωστή χορεύτρια των μπαλέτων Μπολσόι εγκατέλειψε τη Ρωσία για τον Καναδά, λέγοντας ότι δέχτηκε απειλές στο πλαίσιο υπόθεσης σύγκρουσης συμφερόντων, στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της.

Η 33χρονη Σβετλάνα Λουνκίνα δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ότι δε θα επιστρέψει στο Θέατρο Μπολσόι ως το τέλος της σεζόν εξαιτίας μιας διένεξης όσον αφορά τα σχέδια για μια ταινία, στην οποία ο σύζυγός της ήταν συμπαραγωγός.

Η Σβετλάνα Λουνκίνα βρίσκεται εκτός Ρωσίας εδώ και έξι μήνες και οι απειλές που δέχτηκε δε συνδέονται με την επίθεση με οξύ που δέχτηκε στις 17 Ιανουαρίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν, σύμφωνα με την εφημερίδα.Σβετλάνα Λουνκίνα

Η Λουνκίνα, η οποία χορεύει στα Μπολσόι από το 1997, είναι μια από τις πεπειραμένες ερμηνεύτριες, η οποία αναμενόταν να εμφανιστεί φέτος σε ένα νέο έργο του Βρετανού χορογράφου Γουέιν Μακγκρέγκορ.

Σύμφωνα με την ίδια, οι απειλές που δέχτηκε συνδέονται με τα σχέδια του συζύγου της, του παραγωγού Βλάντισλαβ Μοσκάλεφ, για το γύρισμα μιας ταινίας για μια χορεύτρια της εποχής των Τσάρων.

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, εντωμεταξύ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Φιλίν, ο οποίος υποφέρει από σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια, θα υποβληθεί σε μετεγχειρητική θεραπεία στη Γερμανία.

Ο οφθαλμίατρος Βλαντίμιρ Νερόγεφ συμπλήρωσε ότι η μεταφορά του Φιλίν στη Γερμανία θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φιλίν απέδωσε την επίθεση που δέχτηκε σε αντιπαλότητες που υπάρχουν στους κόλπους του Θεάτρου Μπολσόι, εκδοχή που ασπάζεται η διεύθυνση του θεάτρου και ερευνά η αστυνομία.

Φιλοδοξίες και αντιπαλότητες αποτελούν συχνό φαινόμενο στον σκληρά ανταγωνιστικό κόσμο του μπαλέτου.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News