Κόσμος

Έδιωξαν οικογένεια από μουσείο γιατί μύριζε

Μια φτωχή οικογένεια, η οποία επισκεπτόταν το Μουσείο Ορσέ (Musee d' Orsay) στο Παρίσι, το Σάββατο με τη ΜΚΟ "ATD-Τέταρτος Κόσμος", έλαβε την εντολή να εγκαταλείψει τους χώρους του Μουσείου επειδή άλλοι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί "είχαν μια δυσάρεστη μυρωδιά", όπως έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά των αποκλεισμών.

Συνοδευόμενοι από έναν εθελοντή της ΜΚΟ οι δύο γονείς και το παιδί τους, ηλικίας 12 ετών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ "όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν".

"Τους είπαν ότι η μυρωδιά τους ενοχλούσε τους άλλους" επισκέπτες, δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της "ATD-Τέταρτος Κόσμος" Τιφέν Κορνακιάρι, επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Le Figaro".

Οι άνθρωποι αυτοί "συνέχισαν την επίσκεψή τους σε άλλες αίθουσες με λιγότερο κόσμο, και τότε τέσσερις φύλακες τούς περικύκλωσαν και τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδο", πρόσθεσε.

Δεν έγινε κανένας "καβγάς", διευκρίνισε, καθώς ο εθελοντής που συνόδευε το γκρουπ στο Μουσείο δεν είχε "καμία επιθυμία να προσθέσει στην ταπείνωση της οικογένειας αυτής".

Για τη ΜΚΟ, η οποία εξέφρασε τη "λύπη" της, το περιστατικό "δείχνει αυτό που υφίστανται οι πιο φτωχοί καθημερινά, αυτή τη διάκριση, που όταν δείχνουμε ότι είμαστε πολύ φτωχοί, δεν μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο".

Η Οργάνωση, που υπενθυμίζει ότι "η επίσκεψη στο μουσείο με άπορες οικογένειες αποτελεί μέρος της δράσης της εδώ και 50 χρόνια", δήλωσε ότι έστειλε επιστολή στο διευθυντή του Musee d' Orsay να τον "ενημερώσει" για το συμβάν.

Το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εποπτεύει το ίδρυμα αυτό, ζήτησε από το Musee d'Orsay να του υποβάλει "λεπτομερή έκθεση" σχετικά με το περιστατικό.

Πηγή: nooz.gr

Σχόλια