default-image

Συρία: Ομαδικές εκτελέσεις στο Χαλέπι

Κόσμος
Συρία: Ομαδικές εκτελέσεις στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 65 πτώματα ανακαλύφτηκαν στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, στις ακτές του ποταμού Κουβάικ, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή του Μπουστάν Αλ Κασρ, οι οποίοι πιθανότατα έχουν εκτελεστεί ομαδικά, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στο φωςτο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο. Τα χέρια των περισσότερων είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους, ενώ φέρουν και τραύματα από σφαίρες στο κρανίο. Σχετικό οπτικό υλικό έχει ήδη δημοσιευτεί από τους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube. Στο βίντεο εμφανίζονται τα άψυχα σώματα των ανδρών στις όχθες του ποταμού.

Τα πτώματα ήταν καλυμμένα με γκρίζα λάσπη, ενώ έδειχναν σημάδια νεκρικής ακαμψίας. Λοχαγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της βασικής ένοπλης οργάνωσης η οποία αντιπαρατίθεται στον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ότι πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για άνδρες εφηβικής ηλικίας, ενώ συμπλήρωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι πιθανότατα πολλά άψυχα σώματα βρίσκονται ακόμη στα νερά του Κουβάικ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News