Κόσμος

Τέσσερις νεκροί από την καταστροφική καταιγίδα στην Αυστραλία

Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και δύο αγνοούνται μετά το πέρασμα καταστροφικής καταιγίδας που προκάλεσε την υπερχείλιση ποταμών και είχε ως συνέπεια τουλάχιστον 2.000 σπίτια να πλημμυρίσουν κατά μήκος των 700 χιλιομέτρων της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, από την πόλη Μπούνταμπεργκ έως το Κοφς Χάρμπορ στα νότια της χώρας.

Ένα 3χρονο αγόρι καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ενώ ένας ιστιοπλόος πνίγηκε όταν το σκάφος του συγκρούστηκε στο λιμάνι. Ένας 27χρονος άντρας με ειδικές ανάγκες παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ένας μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασχίσει το χείμαρρο.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα εκκένωσης, αφού έχασαν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και όλα τα υπάρχοντά τους.
«Σπάραξαν οι καρδιές τους, αφού αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πολύτιμα υπάρχοντά τους», δήλωσε ο υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Τζακ Ντέμπσι, από την πόλη Μπούνταμπεργκ. «Απλά κοιτάζουν ο ένας τον άλλον για λίγη παρηγοριά».

Το χειρότερο χτύπημα δέχτηκε η Μπούνταμπεργκ, μια πόλη 70.000 κατοίκων, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από αέρος.

Πολλά αεροσκάφη τύπου Hercules κατέφτασαν στην περιοχή προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ 14 ελικόπτερα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν πολλές οικογένειες από τις στέγες των σπιτιών τους και να τους μεταφέρουν στα κέντρα εκκένωσης.

Σχόλια