default-image

Θρήνος στη Βραζιλία (photos-videos)

Κόσμος
Θρήνος στη Βραζιλία (photos-videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση σοκ η Βραζιλία θρηνεί τα 232 θύματα της φωτιάς που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία. Σήμερα έγιναν οι κηδείες πολλών από τα θύματα σε βαρύ τριήμερο πένθος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση της χώρας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Χειροπέδες έβαλαν ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου "Kiss", ένα μέλος του συγκροτήματος που έπαιζε στο κλαμπ εκείνη την ώρα και ο υπεύθυνος ασφαλείας του κέντρου, ενώ αναζητείται ο συνιδιοκτήτης του κλαμπ.

Αν και ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες της τραγωδίας, εντούτοις όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το συγκρότημα που έπαιζε το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του κέντρου άναψε κατά τη διάρκεια της παράστασης κάποιου είδους βεγγαλικό. Η φλόγα όμως έκαψε υλικό μόνωσης στο ταβάνι της σκηνής, το οποίο όχι μόνο άρχισε γρήγορα να γεμίζει το χώρο με καπνό αλλά μετέδωσε πολύ γρήγορα τη φωτιά στο χώρο.  

Ο πανικός σε συνδυασμό με την ασφυκτική ατμόσφαιρα λόγω του καπνού έκανε ακόμη δυσκολότερο για τους θαμώνες, ως επί το πλείστον φοιτητές, να βρουν τη μοναδική έξοδο. Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Οι σκηνές που περιγράφουν τόσο οι επιζώντες όσο και οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι μακάβριες. Τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούσαν να μπουν στο μαγαζί επειδή τη στενή είσοδο μπλόκαραν οι σοροί των θυμάτων που είχαν ποδοπατηθεί προσπαθώντας να διαφύγουν.  

Κοντινό γυμναστήριο μετατράπηκε σε πρόχειρο νεκροτομείο, όπου είχαν παραταθεί στη σειρά οι σοροί - οι περισσότερες χωρίς εγκαύματα. Στην είσοδο ήταν μαζεμένα τα αντικείμενα των θυμάτων, τα οποία έψαχναν οι συγγενείς ελπίζοντας να μην βρουν κάποια ένδειξη ότι οι δικοί τους ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News