Κόσμος

Σημάδια εγκεφαλικής λειτουργίας έδειξε ο Σαρόν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα εδώ και 7 χρόνια και διατηρείται στη ζωή με απόφαση των γιων του με μηχανική υποστήριξη, παρουσίασε «σημαντική εγκεφαλική λειτουργία» κατά την πρόσφατη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσαν Ισραηλινοί και Αμερικανοί ειδικοί νευροεπιστήμονες. Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν της Μπιρσεβά επισημαίνει πως ομάδα νευροεπιστημόνων υπέβαλε σε δίωρες εξετάσεις τον Σαρόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, «ο Αριέλ Σαρόν, που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φυτού από το 2006 εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας, υποβλήθηκε σε εξετάσεις από το δρα Μόντι και τους συνεργάτες του για να διαπιστωθεί το εύρος και η ποιότητα της λειτουργίας του εγκεφάλου του. Οι επιστήμονες έδειξαν στον Σαρόν φωτογραφίες της οικογένειάς του, του έβαλαν να ακούσει τις φωνές των γιων του και χρησιμοποίησαν κάθε είδους ερεθίσματα για να καταλάβουν μέχρι ποιο σημείο αντιδρά ο εγκέφαλός του στα εξωτερικά ερεθίσματα».

Ο 84χρονος Σαρόν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στις 4 Ιανουαρίου του 2006 και μέχρι τώρα δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι ανάνηψης. «Προς μεγάλη τους έκπληξη παρατηρήθηκε σημαντική εγκεφαλική λειτουργία σε συγκεκριμένες ζώνες του εγκεφάλου του Σαρόν, όμως σύμφωνα με τις ενδείξεις αυτές δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι ο Αριέλ Σαρόν έχει συνείδηση των πληροφοριών που ελάμβανε», καταλήγει η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Σχόλια